Gebruikerslogin

  • strict warning: Declaration of date_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with content_handler_field_multiple::pre_render($values) in /var/www/vhosts/vkconline.nl/httpdocs/sites/all/modules/date/date/date_handler_field_multiple.inc on line 185.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/vhosts/vkconline.nl/httpdocs/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 13.

Voor u gelezen

Rick
Offline
Samengevoegd: 2009-07-16

Hier kunnen berichten gepost worden die ergens anders gelezen zijn, bijvoorbeeld verslagen van de tegenstander, een artikel op knkv.nl of andere leuke zaken.

Rick
Offline
Samengevoegd: 2009-07-16

Het stukje van Sieuwert over zijn kijk op de voorjaarscompetitie, met een reactie van Reint Oostra (voorzitter DWC Noord):

-voorjaars-winter-competitie-

Rick
Offline
Samengevoegd: 2009-07-16

Verslag vanuit oogpunt Vitesse

Vkc 1 - Vitesse 1

Afgelopen zondag stond voor het eerste team van Vitesse de uitwedstrijd tegen VKC op het programma. Na de eerste twee thuiswedstrijden vol overtuiging te hebben gewonnen was het belangrijk om dit ook mee te nemen naar onze eerste uitwedstrijd.
Van VKC wisten we dat het geen makkelijke ploeg was om tegen te spelen, maar dat het hier vooral om de heren gaat. Ook had VKC het gepresteerd om een week eerder van onze concurrent Wez Handich te winnen. Om de koppositie te behouden was het zaak voor ons om VKC te laten zien dat ze deze stunt tegen ons niet konden leveren. Op de site van VKC werd deze wedstrijd niet voor niets ‘uitdaging van formaat’ genoemd, het was duidelijk dat we een fel VKC konden verwachten die wederom probeerden om voor een stunt te zorgen.

Vitesse begon scherp aan de wedstrijd. Het eerste aanvalsvak wist een strafworp mee te krijgen en deze werd benut. Toch wist VKC gelijk mee te scoren, waarna wij het eerste kwartier uit konden lopen naar een 1-5 voorsprong. VKC liet door middel van twee doelpunten weten het nog niet op te geven, wat de stand naar 3-5 bracht. VKC kroop wat dichterbij, maar door goed verdedigend werk werden de speerpunten van VKC uitgeschakeld en kon Vitesse blijven scoren. Vijf minuten voor rust wist Vitesse nog drie doelpunten te maken en met een voorsprong van 4-9 gingen we de rust in. Het was belangrijk om na rust de verdediging zo te houden: geconcentreerd en solide. Aanvallend moesten we terug naar de basis. Omdat we de verdediging goed voor elkaar hadden moest er genoeg ruimte kunnen zijn voor Vitesse om uit te lopen op VKC en te laten zien dat wij zeker de betere ploeg waren.

VKC wist in de tweede helft de korf als eerste te vinden. Hierna volgde een periode waarin zowel Vitesse als VKC wisten te scoren. Door de voorsprong die we al hadden opgebouwd en het goede verdedigende werk lukte het VKC niet om in de wedstrijd te komen. In de 19e minuut werd er door Vitesse de 8-14 gemaakt, waarna er een voor Vitesse doelpuntloze periode volgde. Deze doelpuntloze periode hield echter aan tot het eindsignaal van de wedstrijd. VKC wist echter wel nog wat doelpuntjes mee te pikken en gooide er voor het einde twee achter elkaar in. Dit bracht de eindstand op 11-14. Vitesse was deze wedstrijd zeker de betere van de twee, alleen kwam dit aanvallend niet altijd goed naar voren. Verdedigend hebben we het echter goed neergezet en de doelpuntenmakers van VKC uitgeschakeld. Dit zorgde ervoor dat VKC niet mee kon komen met ons en niet in de wedstrijd konden komen. Dit blijkt ook uit de tweet van de coach van VKC: ‘Vandaag een terechte 11-14 nederlaag geleden tegen Vitesse… #geensecondeindewedstrijdgezeten’.

Rest mij nog de spelers van Vitesse 2 bedanken (voor het invallen en de support) die zoals altijd trouw aan de kant zaten en ons samen met de meegereisde supporters hebben aangemoedigd. Super! Een fijne verassing was dat onze concurrent Wez Handich vandaag weer punten heeft laten liggen, dit maal tegen De Pein. Wez Handich tweet: ‘totaal onmachtig laat Wez Handich zich door De Pein met 9-5 wegzetten’. Hierdoor staan we vier punten los van Wez Handich. Door winst van Rodenburg staan zij nu op een tweede plek en staan wij met twee punten meer op een eerste plek. Volgende week zijn er geen wedstrijden, de volgende wedstrijd van Vitesse 1 is op 28 april thuis tegen De Pein. Wij hopen u daar langs de kant te zien staan!

Rick
Offline
Samengevoegd: 2009-07-16

Verslag van De Pein:

OPEINDE - In het ‘ahoy’ weekend mocht De Pein tegen VKC in Siegerswoude een inhaalwedstrijd spelen. Beide teams stonden op 9 punten en konden bij winst aansluiten bij de subtop in 2A. De Pein begon met een duidelijke missie. In enkele minuten werd het 4-1. In het restant van de eerste helft kwam VKC terug en op 6-8 werd er gerust.

In de tweede helft probeerde De Pein weer het initiatief te nemen, maar niet geholpen door een portie geluk en meerdere strafworpen tegen konden de Peinders echter niet meer langszij komen. In de slotfase liep VKC zelfs nog uit naar een geflatteerde 17-13 eindstand. Een groot deel van doelpunten werd vanaf de strafworpstip gescoord.
Voor beide teams een belangrijke wedstrijd waarin de korfballers uit Siegerswoude aan het langste eind hebben getrokken. De Wiegersma formatie moet nu de concurrentie uit de degradatiezone voor zien te blijven. Volgende week zal er eerst tegen titelkandidaat Vitesse in Beilen gespeeld moeten worden.

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.

Nieuwe reactie inzenden